Prem overweegt overstap naar GeenStijl

Televisiemaker Prem Radhakishun is woedend op de NOS, omdat de omroep hem woensdag op een misleidende manier in een item over minister Plasterk (OCW) zou hebben gemonteerd.

De presentator zou nu een overstap naar PowNed, de gloednieuwe omroep van GeenStijl overwegen. In dagblad Spits zegt hij over de provocerende weblog: "Ze zeggen stijlloos te zijn en zijn dat ook. Dit in tegenstelling tot de NOS. Dat zijn achterbakse vlerken!"

Kritiek
Duidelijke taal van de programmamaker, die beweert dat de NOS in het bewuste item zijn reactie op kritiek van de onderwijsbond zou hebben uitgelegd als kritiek op minister Ronald Plasterk. Die leverde woensdag met de Algemene Onderwijsbond (AOB) kritiek op Prem's nieuwe NPS-serie De school van Prem. In dit programma stoomt de presentator tien basisschoolleerlingen met leerachterstand klaar voor de CITO-toets.

Valse hoop
Plasterk vindt dat Prem mensen valse hoop geeft, door de indruk te wekken dat er een gouden toekomst voor je is weggelegd als je de CITO-toets maar goed maakt. Prem denkt er het zijne van: "Ik zou iedereen willen vragen om eerst tot tien te tellen en daarna de tien afleveringen te kijken, alvorens kritiek te leveren. Daarna ga ik met iedereen die dat wil in debat."

Boze Prem
Luister hier zelf naar de boze Prem. Wat vind jij?

Reageren