Prem weg bij DWDD na schokkende uitspraak

In de uitzending van De Wereld Draait Door op maandag 15 november beschuldigde Prem Radhakishun tv-criticus Jean-Pierre Geelen van pedofilie zonder dat hij bewijzen had. Dit viel niet goed bij zowel presentator Matthijs van Nieuwkerk als bij de kijkers.

Facebook en Twitter werden overspoeld met verontwaardigde reacties over de uitspraak.

Tijdens de uitzending liet Prem zich de volgende woorden ontvallen: ''Ik heb tal van voorbeelden van de onbetrouwbaarheid van de Volkskrant. Jean-Pierre Geelen is een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heb dat hij het voornamelijk met kleine kinderen doet. Ik heb er geen bewijs van, maar zo schrijft hij ook."

Opmerking weggeknipt
Matthijs van Nieuwkerk greep meteen in toen Prem zijn uitspraak deed. Hij eiste van Prem zijn excuses. Waarop de tafelheer reageerde met: ''Ik had dat niet moeten doen''. In de herhaling van het programma later op de avond was de beruchte uitspraak eruit geknipt. De omroep heeft de uitlatingen uit de herhaling verwijderd, "omdat DWDD zich niet kon vinden in de uitspraak". De gehele uitzending is wel online gezet.

De redactie van het VARA-programma De Wereld Draait Door voelt zich ernstig in verlegenheid gebracht door de uitspraken van de tafelheer.

Prem niet meer welkom
Een eindredacteur van het VARA-programma liet dinsdagmiddag bij Lunch! op Radio 1 weten dat DWDD afscheid neemt van Prem als tafelheer.

"Wij hebben besloten dat wij Prem dit seizoen niet meer uitnodigen. Hij snapt dat het niet meer werkbaar is, nu hij ons zo in verlegenheid heeft gebracht", aldus de eindredacteur. De programmamaker zou volgens haar ook tot die conclusie zijn gekomen.

Reageren