Premiere: Role Models

Het idee achter Role Models - kinderlijke mannen worden volwassen door een ongewenste samenwerking met kinderen - is natuurlijk niet nieuw. Maar dat deert niet. Paul Rudd is, als altijd, erg op dreef in deze komedie, evenals Elizabeth Banks. En Jane Lynch, bitch Sue in Glee, is voor de verandering een lieve kampleidster.

Danny (Rudd, links) en Wheeler (Scott) zijn de dertig al gepasseerd, maar zijn een jaar of tien geleden gestopt met hun geestelijke ontwikkeling.

Danny beleeft nergens plezier aan en is ontevreden over zijn baan als vertegenwoordiger van een energiedrankje, zijn huis en zelfs over zijn leuke vriendin Beth (Banks). Wheeler leeft alsof er geen morgen is en heeft een lullig baantje als mascotte van het energiedrankje, betaalt zijn rekeningen nooit en heeft het liefst zo veel mogelijk betekenisloze seks met onbekende vrouwen.

Als ze ruzie krijgen met de bestuurder van een sleepwagen, worden ze veroordeeld voor 30 dagen in de gevangenis of een taakstraf. De twee vrienden kiezen voor het laatste: hoe moeilijk moet het zijn om op paar jongens in kamp Sturdy Wings te passen? Zeer moeilijk, zo blijkt, want de heren komen er al snel achter dat ze zelf eigenlijk geen voorbeeldfunctie hebben...

Reageren