Presentator Jan Kooijman aan de slag met dwangneuroses in Levenslang met Dwang

Jan Kooijman gaat de serieuze kant op in zijn nieuwe programma Levenslang met Dwang. Daarin probeert hij mensen af te helpen van hun dwangneuroses.

Dat doet Jan niet helemaal zelf, hij gaat met de 7 patiënten langs een keur van experts die oefeningen en opdrachten geven. Jan is er ter ondersteuning. De patiënten en hun neuroses komen in ieder geval terecht in Thailand, waar ze de jungle en een luxe resort aandoen.

Tellen en herhalen

Volgens RTL 5 heeft in Nederland één op de drie mensen aanleg voro dwangmatige gedachten en handelingen zoals smetvrees, dwangmatig tellen, handelingen herhalen en contrloedrang. Maar pas wanneer die gedragingen ernstige vormen aanneemt is er sprake van een stoornis. Volgens de zender rust er een enorm taboe op dwangstoornissen. Maar gelukkig komt Jan Kooijman als redder in nood nu op voor deze groep.

Jan is vooral bekend als jurylid bij dansprogramma's, verder deed hij wat lichtvoetig werk als Killer Karaoke en Cheat on Me. Levenslang met Dwang is zijn eerste serieuze programma.

Reageren