BNNVARA-gezicht

Presentator Kees Driehuis (67) overleden

30 oktober 2019 12:22 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© Peter den Boef/VARA
Journalist en oud-presentator Kees Driehuis is overleden. De voormalige presentator van Per seconde wijzer is 67 jaar oud geworden.

Het overlijden van Kees Driehuis wordt woensdagmiddag gemeld door BNNVARA, de omroep waar Driehuis tot 2018 jarenlang voor werkte. De omroep laat weten dat Driehuis niet lang na de beëindiging van zijn werkzaamheden ongeneeslijk ziek werd.

Per seconde wijzer

Driehuis stopte vorig jaar na 29 jaar met de presentatie van het tv-spelletje Per seconde wijzer. Daarnaast werkte hij ook als presentator van de actualiteitenprogramma's Nova en Buitenhof. Als journalist was hij ook werkzaam als eindredacteur van het programma Zembla. Van dat laatste programma was hij ook een van de initiatiefnemers. 

Intelligent en ad rem

Bij zijn afscheid van Per seconde wijzer zei toenmalig BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit: "Kees Driehuis is zo ongeveer Per Seconde Wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie."

Driehuis werkte 45 jaar lang bij BNNVARA en Vara.

Meer over