Presentatrice RTL bedreigd

Tijdens een rechtszaak in Groningen is gebleken dat een presentatrice van tv-zender RTL tijdenlang gestalkt is en onder meer een kogelbrief heeft ontvangen. Het zou mogelijk gaan om Editie NL-voorvrouw Margreet Beetsma, maar officieel bevestigd is dat niet.

Voor de rechter stonden een vader en zijn dochter uit Coevorden.
De vader bekende verliefd te zijn geweest op de presentatrice.

Toen hij een keer een verzoek indiende voor een foto en dat verzoek niet ingewilligd werd, begon hij de presentatrice te stalken.

Kogelbrieven
Aanvankelijk stalkte de man alleen telefonisch. Toen dat geen effect sorteerde, stuurde hij de presentatrice een brief met daarin twee kogels. De vader is blind, en dus liet hij de brieven schrijven door zijn dochter.

De twee werden na aangifte gearresteerd en stonden gezamenlijk voor de rechter. Tegen de Coevordenaar werd een voorwaardelijke celstraf van acht weken en een geldboete van 500 euro geëist. De dochter hoorde een voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur en een boete van 250 euro tegen zich eisen.

Margreten
Dat het hier om Margreet Beetsma zou gaan, is slechts een gerucht. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat het om een presentatrice van een actualiteitenprogramma van RTL gaat, maar de zender zelf geeft geen commentaar omdat het volgens een woordvoerder een privéaangelegenheid betreft.

Margreet Beetsma en haar college Margreet Spijker werden aan het begin van 2010 nog uitgebreid door Televizier in de spotlight gezet (zie foto) met een gezamenlijke foto op de cover en een uitgebreid interview. In dat interview vertelde Beetsma over haar leven in Groningen, de stad waar ook de hier beschreven rechtszaak diende.

Beetsma: „Mijn vriend heeft een tv-bedrijf in Groningen en dat gaat heel goed. Voor hem is het heel onaantrekkelijk om naar de Randstad te komen en ik ben ook wel gehecht aan Groningen. Ik ben een plattelandsmeisje. Ik heb nooit naar Amsterdam willen verhuizen, ik voel me daar altijd een provinciaaltje. Ik vind het er leuk, maar wil altijd weer weg."

Reageren