Prijs voor Veronica's filmmaand

Donderdag werden in Hilversum de Dutch Promo Awards uitgereikt: de prijzen voor het beste promotiefilmpje dat door een zender of omroep gemaakt wordt om bijvoorbeeld een programma te promoten. De grote winnaar was een promo van Veronica, voor de Meimaand Filmmaand.

Het goud, oftewel 'Beste Promo van het jaar 2009' ging naar Jeroen van Zalk, Tim Hoogeveen en Jiske Reeskamp. Zij maakten de meeste indruk met hun promo voor de Meimaand Filmmaand op Veronica (zie onderstaand filmpje).

Indiana Jones
In de winnende promo moet Indiana Jones het tegen een hele reeks van andere filmhelden opnemen en daarna (met een speciale sleutel) de Filmmaand te 'openen'. Hetzelfde filmpje ging ook in de categorie Thema/event met de winst aan de haal.

Zonde van de zendtijd
Het zilver ging naar de promo voor het Vlaamse programma Zonde van de zendtijd van Thomas De Meyer op de tv-zender Canvas/VRT. Ook in de categorie Comedy kwam dit filmpje als winnaar uit de bus.

Dansmaand
De promo voor de november Dansmaand van Sjoerd Bleumink voor NET 5 won het brons en ging er in de categorie Muziek met de winst vandoor.

Promomakers promoten
De verkiezing van de Dutch Promo Awards is in het leven geroepen om het Nederlandstalige werk van promomakers in Nederland en Belgiƫ te onderscheiden. Dit jaar waren er prijzen te vergeven in zestien categorieƫn (de overige winnaars vind je hier.

Hieronder zie je het beste Nederlandse en het beste Vlaamse promofilmpje!

Veronica:

Canvas / VRT:

Extra:
- Ga naar alle artikelen op Televizier.nl >>
- Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je hier gratis! >>


Reageer
Kijk je wel eens promo's op tv? Wat is jouw favoriet?

Reageren