PRIMEUR | De Housewives-actrices waren verwaande en verwende diva's

Een beetje speurwerk doet wonderen. Als eerste ter wereld ontdekte Televizier verborgen interviews met Kathryn Joosten (Mrs. McCluskey) over haar collega's bij Desperate Housewives. "Ze praten met helemaal niemand."

Kathryn Joosten speelde acht jaar lang de rol van de brommerige Karen McClusky in Desperate Housewives. Op 1 juni overleed ze aan de gevolgen van longkanker. Daags na haar dood plaatste het Archief voor Amerikaanse televisie een drie uur durend interview met de actrice op YouTube, dat enkele weken voor haar dood werd opgenomen. 

Postuum explosief
In deze diepgravende interviews over hun loopbaan zijn de sterren vaak pijnlijk eerlijk over de mensen met wie ze hebben gewerkt. Kathryn was hierin geen uitzondering. Die interviews worden doorgaans pas na de dood van de geïnterviewde openbaar worden gemaakt. De dingen die ze over haar Desperate Housewives-collega's te vertellen had, zijn nog geen maand na het eind van de successerie behoorlijk explosief te noemen.

Onnodig diva gedrag
Als de interviewster Kathryn vraagt naar haar mening over de hoofdrolspeelsters, windt ze er geen doekjes om. "Ik vond ze onnodig verwend. Ze kregen niet alleen allemaal een superdeluxe stacaravan, maar ook nog eens 10.000 dollar elk om 'm in te richten. In acht jaar tijd heb ik er nog niet één van binnen gezien. Ze zonderen zich zoveel mogelijk af van de rest, aten bijvoorbeeld ook nooit samen met de rest van de cast en crew. De dames lieten speciaal bezorgen waar ze zelf trek in hadden."

Onzichtbaar
"Ze deden niet gemeen of naar, maar je was gewoon onzichtbaar voor ze. Dat bleek vooral tussen de opnames door, ze spraken met niemand van de crew, hooguit met elkaar. Maar meestal grepen ze direct naar hun mobieltjes. Eva (Longoria) had er zelfs drie."

Frustratie
Volgens Kathryn was de crew en de rest van de cast na een paar seizoenen wel gewend aan het gedrag van de hoofdrolspeelsters, al kon hun diva gedrag nog steeds irriteren. "Ze hielden met niemand rekening behalve zichzelf. Dat nam op den duur bizarre vormen aan. Ze weigerden bijvoorbeeld om zonder makeup op de set te verschijnen. Dus gingen ze nog voordat ze hun outfits voor een scene aantrokken de make up trailer in. Maar zodra ze de kleedkamer uitkwamen, moest op de set hun make up opnieuw bijgewerkt worden? Daar werden we op den duur gestoord van, het kostte zo ongelooflijk veel tijd... Ik droeg als Karen amper make up, de laatste afleveringen zelfs helemaal niks meer toen ze aan longkanker leed. Maar de dames waren geobsedeerd door de kleinste details van hun uiterlijk, ik denk dat het ook deels een uiting van onzekerheid was."

"Zo dom als  het achtereind van een varken"
Van alle Housewives zorgde Nicolette Sheridan, beter bekend als mannenverslindster Edie Britt, voor de meeste irritatie. "Ze was best aardig om mee te werken, maar chronisch te laat. Ze hield de opnames zo vaak en zo lang op, erg onprofessioneel. Dat was al een probleem en toen kwam dat hele gedoe dat Marc Cherry (de bedenker van de serie) haar geslagen zou hebben er nog eens bij. Dat was compleet gelul, hij heeft op haar voorgedaan hoe hij wilde dat ze als Edie iemand een tik zou verkopen. Dat was alles. Ze dacht ongetwijfeld dat ze met die rechtszaak wel een miljoen aan schadevergoeding binnen kon slepen. Natuurlijk ging dat niet door. Mensen met dat soort plannen zijn echt zo dom als het achtereind van een varken."

"Ik zie ze toch nooit meer"
Na een minutenlange tirade sluit Kathryn tijdens het interview het hoofdstuk Desperate Housewives af met een klein glimlachje. "Ik zeg wat ik vind, het is m'n eigen mening. En wat maakt het uit... Ik zie ze toch nooit meer."

Bekijk hieronder het interview met Kathryn.
 

Reageren