Primeur: Olcay Gulsen en Jan Taminiau in jury Project Catwalk

De nieuwe jury van Project Catwalk is bekend. Modeontwerpers Olcay Gulsen en Jan Taminiau zullen in de jurystoelen plaatsnemen. Mentor wordt modeconsultant Carlo Wijnands. Stacey Rookhuizen presenteert het programma en neemt ook plaats in de jury.

Stacey Rookhuizen benaderde Jan Taminiau en Carlo Wijnands zelf, vertelt ze aan Televizier.

Olcay Gulsen
"Olcay Gulsen van Supertrash was niet mijn eigen dee, maar daar stond ik wel direct achter. Als iemand laat zien dat je met mode veel kan bereiken dan is het Olcay wel. In heel korte tijd heeft zij een ontzettend groot label op weten te zetten. Mensen liggen met slaapzakken voor de deur als haar nieuwe collecties gepresenteerd worden. Ze heeft een sterk zakelijk gevoel, maar ook oog op trends en mode. Om die reden is Olcay gevraagd. Voor de jongere kijkers die fan zijn van Supertrash, is dat natuurlijk ook heel boeiend."

Jan Taminiau
"Tegenover Olcay wilde ik iemand zetten die minder commercieel is, maar meer couture maakt - meer kunst dan mode. Toen dacht ik: The Voice heeft Marco Borsato, wie is mijn Marco Borsato? Dat was Jan Taminiau, een modeontwerper die Máxima regelmatig kleedt, maar ook Lady Gaga en Beyoncé lopen in zijn kleding en schoenen. Hij is een Nederlandse topcouturier die serieus haute couture maakt. In modeland is hij de beste naam die ik kon vinden als vast jurylid. Ik ben heel blij dat het is gelukt om hem te strikken."

Carlo Wijnands
Als mentor benaderde Stacey Rookhuizen Carlo Wijnands. "Ik heb Carlo weten te overtuigen met het verhaal dat we ons meer gaan focussen op fashion, ontwerpen, het creatieve proces en de ontwikkeling die de ontwerpers doormaken. Carlo Wijnands is in de modewereld een held, ik kan niet anders zeggen. Hij zit zijn hele leven al in de mode-industrie. Hij was programmadirecteur van de Fashion week en doet heel veel met mode op een heel hoog niveau. Hij is betrokken bij alle mode-opleidingen in het land, dus als iemand nieuw talent weet te scouten, dan is Carlo het. Daarnaast is het gewoon een heel bijzondere man en iemand waar ik enorm veel van kan leren. Als ik ervan kan leren, dan kan de kijker dat ook. Om die reden heb ik hem benaderd. Hij was na mijn verhaal heel enthousiast. Nu belt hij ongeveer elke dag of we al beginnen, wat ik aandoe en of ik aan dit of dat wel heb gedacht. Het is heel leuk om dat enthousiasme te zien. Op de Amsterdam International Fashion Week werd ik elke dag aangesproken door mensen die me complimenteerden en feliciteerden met het feit dat Carlo meedoet. Dat was voor mij een heel goed teken dat ik de juiste mensen heb benaderd."

"Volgens mij is het een briljant team. Het zijn allemaal mensen met een serieuze modeachtergrond en een goede reden om in een jury te zitten of coach te zijn. Het zijn niet zomaar de eerste de besten."

Reageren