Prins Albert trouwt in juli 2011

Prins Albert van Monaco zou eigenlijk op 8 en 9 juli 2011 trouwen met zijn geliefde, de Zuid-Afrikaanse voormalig Olympisch zwemster Charlene Wittstock. En terwijl de wereldpers zich voorbereidde op het huwelijk van het jaar, besloot de prins amper een maand na de originele aankondiging de trouwdatum te verzetten vanwege een vergadering...

De ceremonie wordt gehouden in de kerk, zo maakte het koninklijk huis van Monaco bekend. Eerder op de dag vindt het burgerlijk huwelijk plaats.

Pers-aandacht
Tijdens het huwelijk zal het prinsdom aan de middellandse zee uitpuilen van de internationale pers, zoveel is zeker.

Charlene Wittstock treedt dan ook toe tot een roemruchte familie. De familie Grimaldi is als vorstenhuis al sinds het jaar 1297 aan de macht in Monaco, en zowel haar toekomstige man Albert als zijn zussen Stephanie en Caroline staan wereldwijd bovenaan de lijst van jetsetters.

Bovendien treedt Charlotte in haar rol als prinses van Monaco in de voetsporen van Grace Kelly, de Amerikaanse actrice die trouwde met prins Rainier van Monaco en zo wereldberoemd werd.

Aandacht
De Monegaskische koninklijke familie spreekt al jaren tot de verbeelding. Niet alleen vanwege de ogenschijnlijk oneindige weelde die hen omringt, maar ook het jetsetleven dat ze leiden. Roddel- en showbizmedia krijgen al jarenlang een lange stroom opbloeiende en verloren liefdes te verwerken, alsmede de nodige drama's en intriges.

Prins Albert zelf was jarenlang een heuse playboy, wat hem de reputatie van womaniser gaf. Zijn huwelijk is dan ook bijna gegarandeerd wereldnieuws.

---

Update 02-08-2010:
Huwelijk vervroegd

In plaats van een huwelijk in het weekend van 8 juli 2011, is het huwelijk nu vervroegd naar 2 juli vanwege een bijeenkomst van het Internationaal Olympisch Comité.


Alberts huwelijk met Charlene was gepland voor 8 juli, maar het bruidspaar wilde graag ook de 'olympische familie' voor hun huwelijk uitnodigen. Dat kan echter niet als zij in vergadering aan de andere kant van Europa zitten.

Albert en Charlene hebben allebei een Olympisch verleden. De twee hebben elkaar in 2000 ontmoet tijdens een zwemkampioenschap in Monaco waaraan Charlene deelnam. Het stel was voor het eerst publiekelijk samen tijdens de Winterspelen in 2006 in Turijn. Albert zelf deed vroeger aan bobsleeën.

Reageren