Prins Friso bedolven onder lawine, in levensgevaar - update

Prins Johan Friso is in het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Op televisie zijn verschillende extra nieuwsuitzendingen ingelast.

Laatste nieuws
Prins Willem-Alexander is met het regeringsvliegtuig onderweg naar Innsbruck. Hij bracht eerder vandaag een werkbezoek aan Leeuwarden.

Een persconferentie is aangekondigd, het is nog niet duidelijk wanneer deze precies zal plaatsvinden.

Koningin Beatrix en echtgenote Mabel Wisse-Smit zijn bij Friso in het ziekenhuis. De RVD heeft bevestigd dat de artsen pas over enkele dagen een prognose kunnen geven over de toestand van de prins. Premier Rutte heeft inmiddels contact gehad met de koningin en de situatie met haar besproken.

Reanimatie
De burgemeester van Lech heeft aan Oostenrijkse media gemeld dat de prins ter plaatse is gereanimeerd en naar het ziekenhuis is gebracht. De toestand van Prins Friso is kritiek. Hij zou twintig minuten onder de sneeuw hebben gelegen.

Levensgevaar
De prins is opgenomen in het universitair ziekenhuis van Innsbruck. Hij ligt daar op de intensive care. De RVD verklaart dat de toestand van de prins 'stabiel' is, maar hij is niet buiten levensgevaar. Volgens de Osstenrijkse krant OE24 zou de prins een schedelbreuk hebben opgelopen. Koningin Beatrix zou zich inmiddels bij haar zoon in het ziekenhuis hebben gevoegd.


Op dit moment is een extra NOS-journaal te zien op Nederland 1 en op RTL 7 besteed RTL Nieuws live aandacht aan het ongeluk.

Lawinegevaar
In Lech heeft het de afgelopen dagen zeer zwaar gesneeuwd. Er is zelfs sprake van de hevigste sneeuwval in 20 jaar. Er werd ernstig voor gewaarschuwd om niet buiten de pistes te gaan skieën in verband met lawinegevaar. Prins Friso was met naar verluid 3 tot 4 mensen toch in vrij gebied gaan skieën. Zijn metgezellen zijn niet onder de lawine bedolven en hebben zeer snel hulp in kunnen schakelen.

Wij werken dit bericht voortdurend bij.

Reageren