Prinselijk huwelijk in Monaco

Voor de tweede keer in korte tijd kunnen royalty-liefhebbers genieten van een koninklijk huwelijk. Op 29 april van dit jaar beloofden de Britse Prins William en Kate Middleton elkaar de eeuwige trouw. Aanstaande vrijdag en zaterdag zullen de Monegaskische Prins Albert II en zijn bruid Charlene Wittstock hun liefde met een huwelijk bekronen.


Twee dagen lang zal het groot feest zijn in Monaco. Vanavond worden de feestelijkheden ingeluid met een concert van de legendarische Amerikaanse band The Eagles. Kaarten daarvoor zijn met voorrang beschikbaar voor de inwoners van Monaco.

Vrijdag
Op vrijdagmiddag om 17:00 zal het burgerlijk huwelijk tussen Albert en Charlene gesloten worden. De plechtigheid zal plaats vinden in het prinselijk paleis.  's Avonds is er een receptie in de jachthaven. Op diezelfde plek is er aansluitend een groot openluchtconcert van de Franse synthesizer- en lichtshowvirtuoos Jean Michel Jarre.

Zaterdag
Zaterdagmiddag om 17:00 zal het kerkelijk huwelijk ingezworen worden. Dat zal bij wijze van uitzondering niet in de kerk gebeuren, maar in de paleistuin. Na de inzegening gaat het gezelschap alsnog naar de Saint Devota-kerk, waar de kersverse prinses haar bruidsboeket op het altaar zal leggen.

Uiteraard zijn er de nodige live-uitzendingen rondom het huwelijk. Televizier stelde een overzicht voor je samen.

Inzegening burgerlijk huwelijk

 

Inzegening kerkelijk huwelijk

  • TV; NOS, Nederland 2, zaterdag 2 juli 17:00 - 19:00 
  • Internet: NOS, livestream, www.nos.nl
  • TV: Belgie Een, zaterdag 2 juli 15:30 - 19:00 

 

Concert Jean Michel Jarre

  • TV: Euronews, vrijdag 1 juli, 22:00 - 00:00
  • Internet: ustream.tv, vrijdag 1 juli, 22:00 - 00:00

Reageren