Problemen bij Songfestival? (+ Update)

27 januari 2010 15:39 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De aanhoudende kritiek op de inzending voor het Nationale Songfestival krijgt een wrang gevolg. Nu haken zelfs grote namen, die het festival al van oudsher omlijsten, af. En tot overmaat van ramp moest Vader Abraham ook nog een deel van de tekst van het liedje aanpassen omdat het politiek incorrect zou zijn.

Cornald Maas, sinds enige jaren de voice-over van het festival, zou helemaal niet gelukkig zijn met de gang van zaken rond het programma. Althans, dat beweerde gossipjournalist Evert Santegoeds op Radio 538.

Portemonnee
Cornalds vertrek bij het festival zou op handen zijn. De enige redenen waarom hij nu nog niet vertrokken is, zouden met tijd en geld te maken hebben.

Volgens Santegoeds verdient Cornald per jaar ruim 30.000 euro met zijn voice-over werk voor het festival, dus een mogelijk vertrek zou hij wel voelen in zijn portemonnee.

Update 16.24 uur:
De TROS ontkent volgens de website Mediacourant dat Maas overweegt om zich terug te trekken uit het Songfestival. “Hij zal gewoon, samen met Daniël Dekker, het commentaar verzorgen van de halve finales en finale in Oslo“, aldus een woordvoerder van de omroep woensdag. Over de bewering van Santegoeds dat Maas ruim 30.000 euro verdient met deze klus, kan de TROS overigens niets zeggen.


Niet achter het idee
Wie ook niet meer op heeft met het songfestival, is Edsilia Rombley. De zangeres die ooit zelf meedeed aan het liedjesfestijn, heeft een aanbod van de TROS om dit jaar een kandidaat te begeleiden afgeslagen, zo bekende ze in RTL Boulevard.

Edsilia: "Ik werd gevraagd om mee te doen aan het programma. Ik heb er heel lang over nagedacht, maar toch ‘nee’ gezegd. Ik sta niet helemaal achter hoe het idee is, dat één iemand het liedje maakt en iedereen daar wat mee moet doen."

Leningrad of Sint Petersburg
En dan is er nog Pierre Kartner (Vader Abraham) zelf. De schrijver van Ik ben verliefd, Shalalie kreeg van de TROS het verzoek om een deel van zijn nummer te herschrijven.

De zin ‘Was het in de sneeuw in de arreslee in Leningrad’ is aangepast naar ‘Of was het Moskou waar ik mijn eerste kus heb gehad van jou’ omdat het gebruik van de naam Leningrad politiek gevoelig zou liggen. De stad heet nu Sint Petersburg, nadat het communistische regime in Rusland viel en het land weer democratisch werd.

Meer over