Proces Desperate Housewives van start

Het zou zo een verhaallijn in Desperate Housewives kunnen zijn: een ontslagen actrice klaagt de bedenker van de serie aan. Hij zou haar geslagen hebben en vrouwonvriendelijk zijn. Toen ze haar beklag deed, liet hij haar personage uit wraak doodgaan.

Maar het is helemaal geen verhaallijn, het is de zeer sappige waarheid. Actrice Nicolette Sheridan speelde vijf seizoen lang nymfomane Edie Britt in Desperate Housewives voor ze het loodje legde. Volgens Nicollette gebeurde dat enkel en  alleen maar omdat ze op de set ruzie kreeg met bedenker Marc Cherry. Zij had klachten over een script, hij sloeg haar en toen ze daarover klaagde, werd ze ontslagen. Ook al omdat ze een vrouw is, claimt Nicollette.

zes miljoen
Nicolette eist nu zes miljoen compensatie, een jaarsalaris, want  ze verdiende met de serie het lieve sommetje van 175.000 per aflevering. Volgens haar advocate werd Nicollette keihard geslagen door Marc Cherry waar iedereen bij stond. Behalve een pijnlijke, ook nog eens een vernederende ervaring.

Sneuvelen
De verdediging heeft een heel ander verhaal. Volgens Cherry heeft hij haar wel geslagen, maar gebeurde dat bij het oefenen van een scene en alleen met vlakke hand. Na die tekst liep Nicollette huilend de rechtszaal uit. De verdediging zegt ook dat al veel eerder was besloten om Edie uit de serie te laten verdwijnen. „Met hoe veel mannen kon Edie nog naar bed gaan? Bovendien zijn er tientallen personages gesneuveld in Desperate Housewives. Edie is een van de velen.”

Marc is leuk
De komende dagen worden spannend want behalve Marc Cherry en Nicollette Sheridan, zullen ook Eva Longoria, Teri Hatcher, Felicity Huffman en Marcia Cross getuigen. Zij hielden zich tot nu toe op de vlakte over de affaire, maar lieten wel weten dat ze het zelf altijd leuk hebben gehad op de set met Marc Cherry.

 

 

Reageren