Profiel Waldemar: jong en op weg naar de top

We kennen hem ten onrechte vooral als de vriend van Sophie. Maar Waldemar heeft genoeg te melden. Een indrukwekkende staat van dienst in de spotlights.

Waldemar (Torenstra) is dan wel een jonge acteur (hij zag het levenslicht in 1974), toch heeft hij al heel wat titels op zijn naam staan: het mooiste torso van Nederland, Nederland’s nieuwste sekssymbool, de vriend van Sophie én ‘de nieuwe Rutger Hauer’,

Toneel
De lijst van titels waarin hij een grote of kleine rol speelde, is behoorlijk indrukwekkend. Hij is verbonden aan het Noord Nederlands Toneel en heeft daar aansprekende rollen gespeeld in onder andere: Sympathy for the devil, Othello en Lenny Bruce.

Zomerhitte
Het houdt echter niet op bij toneel, want Waldemar speelde ook in een hoop televisieseries. Hij begon bij Goede tijden slechte tijden (wie niet) en was daarna te zien in De band, Ja zuster, nee zuster en Grijpstra en de Gier en natuurlijk nu weer in Lieve lust. Het is geen verrassing dat een talent als hij ook een hoofdrol in de wacht wist te slepen in Zomerhitte (geregisseerd door Monique van de Ven)

Ideaal
En Waldemar is nog lang niet klaar. Als hij weer op Texel is, wil hij graag zijn ‘skills’ in het wakeboarden en kitsurfen verbeteren, maar hij ziet gelukkig nog genoeg uitdagingen in zijn werk als acteur, bijvoorbeeld in het theater. In een interview betreurt Waldemar het dat hij vaak voor een lege zaal staat terwijl er zoveel prachtige dingen te zien zijn. “Zonder als een prestigieuze lul te willen klinken, heb ik een ideaal om belangwekkende verhalen aan een groot publiek te vertellen.”

Reageren