Psych

Shawn Spencer is een gezellige jongen. Op een dag belt hij de politie omdat hij een tip heeft over een zaak. De politie denkt dat de tip alleen afkomstig kan van iemand diep in de zaak, en pakt Shawn op.

Maar Shawn heeft helemaal niets met de zaak te maken. In een vlaag van paniek vertelt hij de politie dat hij psych is, een helderziende. Zodoende wordt Shawn adviseur van de politie.

Trucjes
Daar is hoofdinspecteur Lassiter niet zo blij mee. Hij gelooft helemaal niets van Shawns verhaal. Daar heeft hij wel een beetje gelijk in, Shawn is helemaal geen helderziende.

Toen Shawn nog klein was, werkte zijn vader ook bij de politie. Hij leerde hem allerlei trucjes om achter bewijsmateriaal te komen, vooral door heel goed te kijken. Zodoende heeft Shawn een extreem hoge zintuiglijke waarneming, en ziet dingen die anderen over het hoofd zien.

Bedrog
Helaas is het te laat om dat uit te leggen. Shawn moet zijn rol als psych blijven spelen. Hij wordt daarbij bijgestaan door Burton 'Gus' Guster. Gus weet van het bedrog, en helpt Shawn bij het oplossen van zaken.

Shawn gaat behoorlijk ver in het spelen van zijn rol als helderziende. Zo nu en dan doet hij alsof zijn hele lichaam trilt, omdat hij een signaal van bovenaf krijgt. De politie is er blij mee, maar Lassiter blijft dwars zitten.

Reageren