Puberruil: Ajacied ruilt met Feyenoorder

Veel gegronde redenen zijn er vaak niet voor het verafschuwen van de tegenpartij in de wereld van het voetbal. Voor veel voetbalfans hoort het verwensen van je tegenstander er gewoon bij.

De Joodse Ajax-aanhanger Jade ruilt een weekje met diehard Feyenoord-fan Shirley uit Rotterdam. En dat is heftiger dan het op het eerste gezicht lijkt.

Shirley’s afkeer voor Amsterdam gaat heel ver. Ze is er zelfs nog nooit geweest. Thuis wordt steevast over '020' gesproken. Dat belooft een explosieve aflevering te worden.

Wederzijdse haat
Puberruil XL-eindredacteur Hans Mors:"Die wederzijdse haat zit aan beide kanten heel diep, maar een gegronde reden is er niet. Voor veel voetbalfans hoort je tegenstander verwensen er gewoon bij. Ze hebben geen idee wat al die leuzen bij 'de vijand' teweegbrengen. Daar komt verandering in, als de twee kampen een aantal dagen met elkaar omgaan en wel met elkaar in gesprek móeten.

'Kankerjoden'
Zeker als de Amsterdamse Jade de confrontatie aangaat met Shirley’s vader, die het bijvoorbeeld over ‘kankerjoden’ heeft. Dat lijkt eng, maar de twee gezinnen benaderen de situatie met grote openheid en veel oprechte humor. Zo wordt een serieus onderwerp toch niet loodzwaar. "De opnames waren wel spannend, want je weet vooraf nooit wat er kan gebeuren", aldus de eindredacteur Mors.

Reageren