Publieke Omroep gelooft nog in Half Acht Live!

31 juli 2012 14:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) geeft Merel Westriks Half Acht Live! nog een kans, dat heeft een woordvoerder laten weten aan de Volkskrant.

“'Het is na vijf uitzendingen nog te vroeg om inhoudelijk te oordelen over Half Acht Live!. Een programma heeft tijd nodig om te groeien”, aldus Gerard Timmer, verantwoordelijk voor de programmering van de NPO.

Lichtgewicht
Half Acht Live! kreeg vorige week veel kritiek van de pers en het publiek. Merel zou te licht zijn om een talkshow te hosten. In de eerste aflevering was Geert Wilders te gast en hij walste met gemak over de presentatrice heen walste.

Slechte cijfers
De kijkcijfers liegen er niet om, vanaf dag 1 (132.000 kijkers) valt het kijkersaantal tegen. Maandag keken er nog geen 90.000 mensen. Met zulke cijfers is de vraag gerechtvaardigd of de NPO haar budget goed besteedt.

Betekenisvol programma
Tv-baas Timmer: “De kijkcijfers zijn niet het belangrijkst. We weten vooraf dat zo'n programma in de zomer niet de hoogste cijfers scoort, maar toch vinden we het belangrijk om een betekenisvol programma te bieden voor mensen die wél tv willen kijken als het warm weer is, of voor mensen die bijvoorbeeld minder geïnteresseerd zijn in de Olympische Spelen.”

Warme dagen
Volgens Omroep Wakker Nederland ligt het probleem bij het warme weer van de afgelopen dagen. Dat programma’s als het Half Acht Nieuws en Shownieuws wel hoge kijkcijfers halen, moeten we dan maar even vergeten…

Meer over