Publieke Omroep slaat flink in

De Nederlandse Pulieke Omroep (NPO) heeft een flink aantal nieuwe series aangeschaft. Onder de buitenlandse aankopen bevinden zich een miniserie over Sherlock Holmes, nieuwe KRO-detectives, kostuumdrama's en de natuurdocumentairereeks Life, de opvolger van het succesvolle Planet Earth.

"Detective, kostuumdrama, comedy en natuur, geproduceerd in Engeland, USA en Scandinaviƫ. Ze dragen met elkaar bij aan de onderscheidende programmering van de drie netten en worden door diverse omroepen uitgezonden", vertelt een woordvoerster.

Het moet niet gekker worden
De TROS heeft de comedy Reggie Perrin aangekocht, maar zal in de programmering te vinden zijn onder de titel Het Moet Niet Gekker Worden. De VPRO heeft daarnaast de rechten voor seizoen drie en vier van Dexter verkregen en de NCRV gaat het vierdelige kostuumdrama Emma uitzenden, evenals nieuwe afleveringen van Cranford.

Detectives
"Voor de KRO-detectives werden nieuwe seizoenen van Midsomer Murders, George Gently, Lewis en Above Suspicion gekocht", vertelt de woordvoerster. "Ook de Zweedse successerie Wallander krijgt een vervolg. Binnen het detective genre worden ook nieuwe reeksen gelanceerd zoals Murderland en Sherlock Holmes, een eigentijdse bewerking van deze klassieke misdaadbestrijder."

De Engelse publieke omroep besloot een eigentijdse versie van de laatstgenoemde detective te maken. In drie afleveringen van elk anderhalf uur wordt Sherlock gespeeld door Benedict Cumbercatch (The Last Enemy, Atomement). Martin Freeman (The Office, Hot Fuzz) vertolkt Dr. Watson en Steven Moffat, bekend van de nieuwe versie van Dr. Who, nam de regie van de miniserie op zich.

Life
Verder is de 10-delige natuurdocumentaire Life gekocht, met de vertrouwde stem van David Attenborough. Deze opvolger van Planet Earth zal worden uitgezonden door de EO.

Naast de bovenstaande series, heeft de NPO ook enkele films aangeschaft, waaronder de horrorfilm Paranormal Activity en de drama's The Messenger en The Last Station. Deze worden naar verwachting in 2011 uitgezonden.

Reageren