QI - Panelquiz

Ze hebben daar 'aan de overkant' nu eenmaal een soort humor en gevatheid die je in ons land maar nauwelijks tegenkomt. Toch blijven we het proberen, tot nu toe met wisselend succes.

Have I got news for you is hier al jaren een grote tv-hit onder de naam Dit was het nieuws. Daar tegenover staat weer dat de popquiz Doe Maar Normaal niet kon tippen aan de legendarische Britse evenknie Never mind the Buzzcocks.

Fantasievol
De grote vraag die wij ons vanavond stellen is dus: hoe zal het QI vergaan? Hierin gaat het er niet om wie het juiste antwoord geeft op de gestelde vraag, maar wie er het leukste verhaaltje omheen kan verzinnen. De deelnemers moeten dus vooral een grote fantasie hebben.

Vaste gezichten
Dat zit wel goed bij de vaste gezichten van de ‘quiz’: Thomas van Luyn is niet voor niets cabaretier en ook de debuterende presentator Arthur Japin zuigt als schrijver regelmatig de mooiste verhalen uit zijn duim. We zijn benieuwd of Arthur ook net zo gevat en droog is als zijn BBC-collega Stephen Fry. Of gooit hij het over een andere boeg?

Reageren