Quintis Ristie over zijn 'Jungle Queens'

Quintis Ristie (38) moest lang nadenken of hij Echte meisjes in de jungle wel wilde presenteren. Want dan zou hij Kerst en Oud & Nieuw in de Surinaamse jungle doorbrengen. Maar het viel hem niet tegen.

Was je zelf eigenlijk al eens in de jungle geweest?

"Ja natuurlijk! De jungle is thuis voor mij, ik heb 34 jaar in Suriname gewoond, en dan kom ontkom je niet aan de jungle. En ik ben ook nog eens een echt kampeermens, ik hou van survivallen."

Was het niet vervelend om met deze verwende meisjes te moeten kamperen?

"Het was fantastisch met deze dames. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe je in de jungle een krultang nĂ­et kunt gebruiken. Je kunt het ze niet kwalijk nemen. Voor hen is de Veluwe de jungle en daar hebben ze wel stopcontacten."

"Dit is een generatie die opgroeit in luxe, maar ze hebben geleerd respect te hebben voor de omgeving. Op het eind corrigeerden ze mij zelfs toen ik een keer een fles op de grond gooide. Die had ik natuurlijk later zelf ook wel opgeraapt hoor, haha."

Was het dan allemaal pais en vree?

"Zeker niet. Er komen nog heel wat strubbelingen. Ze maakten dan ook heel veel stress mee. De dames moesten zich ook elke dag verplaatsen. Ze moesten door moerassen, met bepakking over bergen, door stroomversnellingen, het waren echte bikkels. 75% van de Surinaamse meisjes hebben zoiets nog nooit gedaan, die zouden veel respect hebben voor deze meisjes."

"Ja, ik had al die dingen al wel gedaan, omdat ik in het leger heb gezeten. Maar als zij nog eens teruggaan naar Suriname worden ze daar vast behandeld als 'queens of the jungle'."

Reageren