"Jammer van al die reclame tussendoor"

De eerste afleveringen van De hoofdprijs scoorden goed en dat maakt Lieke Antonisen een gelukkig mens. Blonde Lieke (op 25 maart wordt ze 34 jaar) speelt de licht ordinaire Melissa Moes. We kunnen Lieke kennen van Het glazen huis en De co-assistent.

Hoe was het om de eerste aflevering op tv te zien?

"Ik zou met wat mensen kijken, maar die had ik afgezegd omdat ik dat onzin vond. Maar vlak voor de uitzending werd ik ineens heel zenuwachtig. Ik ben op de fiets gesprongen en naar een vriendin gereden. Zij had een tv in de keuken staan met veel ruis en een in de woonkamer waar iedereen door het beeldformaat heel klein en dik leek. We hebben heen en weer gerend tussen de keuken en de woonkamer op zoek naar het beste beeld."

En, was je tevreden?

"Ik had besloten om te kijken als een toevallige zapper. Heel objectief. En dat beviel goed. Al vond ik het wel raar om mezelf ineens te zien zoals anderen je zien. M'n ogen stonden scheef, ik had rare armen. Ik zag dat ik een jurk aanhad waarbij ik een andere bh had moeten dragen. Maar al met al was ik heel tevreden. Alleen jammer van die reclame tussendoor. Dat haalde naar mijn mening de vaart er een beetje uit."

Was je blij met de kijkcijfers van meer dan een miljoen?

"Ik werd de volgende ochtend bedolven onder de smsjes en ik was superblij. Aan de andere kant: kijkcijfers tellen pas als ze op het eind nog goed zijn."

Je collega Jack Wouterse uitte kritiek op De hoofdprijs. Hij vindt de kwaliteit te laag. Mee eens?

"Oh jee, hoe ga ik dit genuanceerd zeggen. Mag ik deze vraag overslaan? Ik heb zijn kritiek gelezen en ik vind het qua timing en collegialiteit niet erg attent. We hebben allemaal ons hart en ziel gegeven. We hebben kwaliteit nagestreefd maar er zitten nu eenmaal beperkingen aan een serie als het gaat om tijd en geld. Aan de andere kant is het zijn goed recht om kritiek te hebben. Hij mag het ook zeker zeggen met zijn ervaring."

Wat wordt je volgende project?

Ik ga twee maanden met man, kind en camper op reis door Californië. Daar heb ik heel veel zin in. Gisteren zei iemand nog dat ik nu langs castingbureau's moet om foto's te brengen."

Extra
- Terug naar alle Kijktips >>
- Meer tv-nieuws op de Artikelenpagina >>

Reageren