Raad van toezicht Llink opgestapt

De Raad van toezicht van de groene omroep Llink is opgestapt. De leden hebben hun functie neergelegd om ruimte te maken voor een nieuwe Raad. Dat maakte de Raad eind vorige week bekend.

"De leden hebben zelf hun zetels ter beschikking gesteld, in het belang van de toekomst van Llink'', aldus een woordvoerder van de omroep. De leden willen, naar aanleiding van een eis van het Commissariaat voor de Media (CVDM), ruimte maken voor een nieuwe toezichtsraad.

Negatief advies
De groene omroep had weinig keus, want als Llink niet voldoet aan alle eisen van het CVDM, zal het commissariaat een negatief advies uitbrengen voor de verlenging van de zendmachtiging van de omroep. Met andere woorden: dan kan Llink hoogstwaarschijnlijk zijn biezen pakken.

Toezicht nodig
Dat beter toezicht bij de omroep nodig is, is inmiddels wel duidelijk. Llink heeft na financieel mismanagement in februari uitstel van betaling aangevraagd. Deze week beslist de rechter-commissaris of de surseance wordt verlengd.

Onderscheiden
Bij de omroep zit het inhoudelijk ook niet helemaal goed. Een visitatiecommissie oordeelde vorige week dat Llink niet onderscheidend genoeg is om te blijven voortbestaan.

Extra:
- Al het tv-nieuws op Televizier.nl >>


Nog geen lid?
Leden kunnen hier inloggen om te reageren. Nog geen lid van Televizier.nl? Het is gratis en je krijgt er veel voor terug. Hier kun je je snel aanmelden!

Reageren