Raadsman van de Sint in ‘Moordvrouw’ - Achtergrond

Een oude bekende duikt op in deze aflevering van Moordvrouw.

Het is Bram van der Vlugt (78), de acteur die 25 jaar de vaste raadsman van Sint-Nicolaas was en daarmee de Gouden Pepernoot Award verdiende. Van der Vlucht is zo in zijn rol opgegaan dat hij vorig jaar een boek het licht deed zien met de veelzeggende titel Sinterklaas bestaat!.

Onno Kremer

Bram speelt in de ­misdaadserie van RTL 4 de rol van Onno Kremer, de vader van rechercheur Fenna (Wendy van Dijk). Al snel blijkt dat de relatie tussen vader en dochter niet is om over naar huis te schrijven. Dat ze elkaar lang niet hebben gezien, heeft een goede reden. Tot Fenna’s schrik wil Onno nog bij haar in de buurt komen wonen ook.

Gevaarlijke pillen

Ze kan zich er niet lang het hoofd over breken, want ze moet aan de slag. Er zijn gevaarlijke xtc-pillen in omloop in het uitgaanscircuit. Enkele gebruikers hebben daardoor al het loodje gelegd. Waar komen die ­pillen toch vandaan? Haast is geboden, anders vallen er nog meer doden. Toch laat het Fenna niet los: wat komt haar vader precies doen zo ineens, wat voert hij in zijn schild? En wat betekent zijn terugkeer voor haar ­privéleven?

Reageren