Rad van Fortuin komt terug

RTL Nederland werkt hard aan het het op poten zetten van het eigen jubileum. Een klassieker uit de RTL-stal wordt afgepoetst om het feestje mee te vieren: het Rad van Fortuin komt voor vier afleveringen terug op de buis. Mét Leontine, zonder Hans.

Carlo Boszhard gaat de vier jubileumuitzendingen van de immens populaire quiz presenteren. Leontine (nu Borsato, destijds nog Ruiters) zal als vanouds de bordjes omdraaien.

Waar is Hans?
De naam die hier ontbreekt, is natuurlijk Hans van der Togt. De man die tien jaar lang het gezicht van het programma was, werd niet benaderd om de jubileumeditie van zijn programma te presenteren.

In RTL Boulevard reageerde Hans ontsteld. " Ik vind het op zijn zachts gezegd zeer onbeleefd en zeer respectloos dat ik totaal genegeerd wordt."

"Ik heb tien jaar mijn best gedaan, en nu ben ik klaarblijkelijk te oud met mijn 62 jaar. Ik vind het ook jammer dat Leontine geen goed woordje voor me heeft gedaan bij RTL."

Goed doel
Wat de reden is voor het ontbreken van Hans in de tijdelijke terugkeer van het programma, is niet bekend. Wel worden de terugkerende Rad-afleveringen speciale edities met bekende Nederlanders, die door aan het rad te draaien geld proberen in te zamelen voor de Stichting Lezen en Schrijven.

Reageren