Raoul Heertje doet weer Wintergasten

Wintergasten, het jaarlijkse interviewprogramma voor de feestdagen, zal voor de tweede achtereenvolgende keer worden geleid door Raoul Heertje. Hij bezoekt drie internationale gasten die zijn bijzondere interesse hebben gewekt en ondervraagt hen aan de hand van film- en televisiefragmenten.

Deze winter zijn dat Antanas Mockus, Roy Sorensen en Antony Hegarty.

Antanas Mockus
Een van huis uit filosoof en wiskundige, verloor eerder dit jaar de presidentsverkiezingen in Colombia, ondanks dat hij een tijd lang hoog in de polls stond. Mockus maakte naam als burgemeester van Bogota die door toepassing van onorthodoxe methoden verbluffende resultaten behaalde. Zo daalde in de miljoenenstad het aantal dodelijke verkeersongelukken met vijftig procent, mede door de inzet van mime-spelers.

Roy Sorensen
Roy is als professor filosofie verbonden aan de universiteit van St. Louis, Missouri. Hij heeft diverse prijzen gewonnen met wetenschappelijke artikelen over zijn specialisatie: dingen die er feitelijk niet zijn, zoals gaten, schaduwen, stilte. Wat zie je eigenlijk als je zwart op televisie ziet? Gewoon zwart? Of toch niets?

Antony Hegarty
Antony is zanger. Vorig jaar was hij met zijn groep The Johnsons nog te gast bij het Holland Festival, in het kader waarvan hij ondersteund door het Metropool Orkest optrad in een vol Carré in Amsterdam. Hegarty, geboren in Engeland en woonachtig in New York, brak in 2005 wereldwijd door met de cd I Am A Bird Now. Daarop bezingt hij onder meer zijn transgenderisme. Antony Hegarty manifesteert zich ook meer en meer als beeldend kunstenaar.

Reageren