Ratelband boos op Niehe

Emile Ratelband is boos op Ivo Niehe. Minou, de dochter van Ratelband, is tot twee keer toe op sollicitatiegesprek geweest bij Niehe, maar werd niet aangenomen.

En dat terwijl ze in de ogen van Emile wel 'de beste' is. Emile denkt dat het komt omdat zijn dochter Ratelband heet. Toen hij Niehe tegenkwam, ging hij even verhaal halen.

Bikkel
Ratelband zei ook tegen Niehe dat hij vond dat zijn dochter de beste was. "Moet je luisteren, ze heeft vier jaar gewerkt voor Willibrord Frequin, als er één een harde bikkel is dan is het Willibrord, ze heeft drie jaar voor mij gewerkt, dus je hebt er de beste aan."

Niehe reageerde hierop door te zeggen dat hij er 'helemaal niets van wist', en dat hij Minou zou bellen. Ratelband: "Dat vind ik hartstikke leuk. Het hoeft niet, maar als je dat doet vind ik dat heel fijn."

IJsje eten
Het gebeurde niet. Twee weken later kwamen Emile en Ivo elkaar weer tegen. Emile Ratelband zou Emile Ratelband niet zijn als hij niet weer op Niehe was afgestapt. "Ivo, ga je een lekker ijsje eten", zei Ratelband. "Oh, ik moet Minou nog bellen", zei Niehe toen. Ratelband ging verder: "Ik zeg: dat moet je wel even doen, want dat heb je me beloofd."

Niehe zou Minou voor het einde van de week bellen. Dat gebeurde wederom niet. Voor Ratelband was dit reden genoeg om naar Shownieuws te stappen en zijn verhaal te doen.

Nette man
Volgens Ratelband was Ivo Niehe een 'nette man', dus hij ging er vanuit dat hij wel woord zou houden. Ratelband noemt zichzelf een 'bewustzijnsverruimer', en dat is precies wat hij hier aan het doen is.

"De mensen moeten nadenken dat als iemand naar buiten komt alsof het een nette man is, dat het helemaal geen nette man hoeft te zijn", zegt Ratelband.

Reageren