Recept | Cocktail van roze garnalen, avocado en mango

12 december 2011 13:16 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Voorgerecht voor het Kerstmenu van Rudolph van Veen

Rudolph:
„Een perfecte start voor een feestelijk diner, en toch zo makkelijk te maken. Het zijn in feite drie laagjes garnalen in een glas, wat blaadjes sla en een geweldig lekker sausje erover. Als u voldoende ruimte in de koelkast heeft, kunt u de gevulde glaasjes al in de koelkast zetten voordat uw gasten er zijn. U hoeft er op het laatst alleen nog een beetje saus over te schenken. Vers gebakken mini-broodjes of geroosterde toast met zachte boter is hier heel lekker bij.”

Ingrediënten voor 8 personen
500g cocktail- of roze garnalen
1 rijpe mango
3 eetrijpe avocado's
1 citroen
krop sla
6 el mayonaise
4 el Thaise zoete chillisaus
4 el tomatenketchup
2 el melk
1 bosje bieslook
zout en peper

Bereiding
Maak eerst het sausje. Meng de mayonaise, het sap van een halve citroen, de chilisaus, ketchup en melk. Snijd de bieslook fijn en roer die erdoorheen. Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout. Schil de mango en de avocado’s en snijd deze in kleine blokjes. Besprenkel het fruit met de rest van het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Doe een blaadje sla en wat saus in de glaasjes, vervolgens blokjes mango, avocado en daarboven­op garnalen. Eindig met wat saus en een klein blaadje sla.

Tip
Serveer de cocktail in een wijnglas met een mooi bordje en servet. Het gerecht is fris en licht en oogt met de roze garnalen, de groene avocado en de gele mango zeer kleurig. 

Meer over