Recept van de week | Frisse Makreelrolletjes in komkommerlinten

De thermometer tikt de 27 graden aan en dat vraagt om een heerlijk fris gerecht. Zoals makreelrolletjes in komkommerlinten.

"Deze frisse makreelrolletjes in komkommerlinten bewijzen dat je met bospeen, peultjes en makreel al iets heel moois kunt neerzetten. Dit ziet er toch uit als een feest? En als je weet hoe het wordt klaargemaakt, denk je: dat kan ik ook! Dat gevoel wil ik de kijker meegeven”, zegt 24Kitchen-kok Angélique Schmeinck.

Ingrediënten

Makreel
* 1 gerookte makreel
* 8 el zure room 
* 1 el kappertjes
* 1 komkommer
* 1 little gem (slasoort)
* 12 takjes rucola

Salade
* 6 bospeentjes
* 150 g peultjes
* 12 ovale minitomaten 

Dressing 
* 2 tl groene kruidenmosterd
* 50 ml witte wijnazijn
* 160 ml olijfolie, extra vièrge 
* 2 tl honing 
Extra nodig: spuitflesje voor dressing

s Middags voorbereiden

Maak de makreel schoon, zodat alle graten en stukjes huid zijn verwijderd. Meng het visvlees met de zure room tot een smeuïg mengsel. Spoel de kappertjes af onder de kraan en meng ze erdoorheen. 

Groentesalade

Schil en snijd de bospeentjes in schuine dunne plakjes. Blancheer ze in circa 2 minuten beetgaar. Spoel ze direct koud af en laat ze uitlekken. Verwijder de draadjes van de peultjes (rangen) en blancheer ze op dezelfde manier als de worteltjes.

Maak met een klein mes een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten. Dompel ze 8 seconden in kokend water en schep ze vanuit de pan direct in ijskoud water. Verwijder het velletje.

Dressing 

Roer de mosterd los met azijn en zeezout naar smaak. Voeg de olie langzaam, druppelend en onder voortdurend roeren met de garde, toe tot de dressing is gebonden. Voeg honing toe en roer kort door elkaar.

’s Avonds afmaken

Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd - ook met de dunschiller - lange linten van de komkommer. Leg twee of drie komkommerlinten dakpansgewijs op elkaar. Snijd een stukje van de onderkant van de little gem en haal de blaadjes los van elkaar. Schep een eetlepel makreel aan het begin van het komkommerlint, leg er een blaadje little gem en 2 takjes rucola op en rol strak op. Meng de bospeen en peultjes en breng het geheel op smaak met de dressing. 

 Verhit een scheutje olie in een (antiaanbak)koekenpan en bak de tomaatjes circa 1 minuut tot ze warm zijn. 

Opmaak bord

Leg drie komkommer-makreelrolletjes op het bord. Verdeel de groente en de tomaatjes tussen de komkommerrolletjes. Serveer er nog wat dressing bij. Eet smakelijk!

Kijk voor meer recepten op televizier.nl/koken

Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Meer over:

Reageren