Recept van de week - Gebakken kippenborst met rucola, salie en citroen

Dit recept is makkelijk te bereiden, maar zorgt er ongetwijfeld voor dat je een grote indruk achterlaat bij je tafelgasten.

De Britse tv-kok Paul Merrett heeft voor zijn gerechten maar liefst twee keer een Michelin-ster ontvangen. Reden des te meer om dit recept zelf eens uit te proberen.

Ingrediënten voor de kip:

4 kippenborsten zonder bot
10-12 fijngehakte salieblaadjes
12 fijngestampte zwarte peperkorrels
8 eetlepels bloem
2 geklopte eieren
150 ml melk
250g verse broodkruimels
180g ongezouten boter
½ citroen, alleen het sap

Ingrediënten voor de sla:

- Olijfolie
- Balsamicodressing
- 100g rucola
- 80g Parmezaanse kaas

Bereiding:

Om de kip zo zacht mogelijk te maken, pak je elke kippenborst aan beide kanten in met vershoudfolie. Gebruik een deegroller om de kip platter te maken. Haal vervolgens de folie van de kip af. Kruid het geheel met de fijngehakte salie en zwarte peper.

Stop de bloem in een kom. De melk en eieren moeten bij elkaar gevoegd worden in een andere kom. Verspreid de broodkruimels over een plaat.

Pak een kippenborst en doop deze onder in de bloem, schud even zodat het overtollige meel er zelf af valt. Vervolgens doop je de kip in het mengsel van ei en melk en als laatste rol je het net zo lang door de broodkruimels tot alles bedekt is.

Verwarm de helft van de boter in een koekenpan. Voeg twee van de kippenborsten toe en bak ze 4-6 minuten aan elke zijde, of net zo lang tot de broodkruimels een goudbruine kleur hebben en de kip goed gaar is. Haal de twee kippenborsten uit de pan en houd ze warm. Herhaal hetzelfde proces met de twee overgebleven stukken. Zorg wel dat er een klein beetje boter overblijft.

Verwarm de resterende boter in een koekenpan. Zodra de boter licht goud-bruin van kleur is, knijp je de citroen boven de pan uit. Roer het geheel zodat de boter en het sap zich met elkaar combineren en haal de pan van het fornuis.

Voor de salade voeg je de olijfolie en balsamicodressing bij elkaar in een grote kom totdat het naar smaak gemixt is. Vervolgens stop je hier de rucola bij en roer je alles door elkaar heen. Op deze manier krijgen de blaadjes de smaak van de dressing.

Om te serveren plaats je één kippenborst in het midden van elk bord. Giet een beetje citroenboter over elk stukje kip. Bovenop komt de rucola. Om het geheel af te maken, strooi je nog wat Parmezaanse kaas over je gerecht.

Reageren