Recept van de week | Gegrilde entrecote met chimichurrisaus

Deze week een heerlijk stuk vlees voor op de barbecue. Valentine Warner van 'What to Eat Now' heeft een recept waarmee je deze zomer indruk maakt op de buren met een gegrilde entrecote met chimichurrisaus.

Ingrediënten Chimichurrisaus
* 2-3 lange rode pepers, zaadjes verwijderd, fijngehakt
* 10-12 teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
* 2 handenvol fijngehakte peterselie, alleen de blaadjes
* 4 theelepels gedroogde oregano
* 2 theelepels zoutvlokken
* 5 el rode wijnazijn
* 4-5 el olijfolie extra vergine
* 5 el koud water 

Ingrediënten entrecôte
* 1 x 2kg (4,5 pond) runderentrecote
* Vers gemalen zwarte peper 

Bereiding
Voor de chimichurrisaus: plaats de gehakte pepers en knoflook in een kom. Voeg de resterende chimichurrisaus-ingrediënten toe en roer het goed door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het geheel gedurende 4-6 uur trekken, bij voorkeur ’s nachts.

Steek de barbecue een anderhalf uur voor het serveren aan. Verwarm de kolen ongeveer een uur. Plaats een kookrek 25 centimeter boven de kolen, wanneer deze wit zijn en de vlammen zijn gedoofd. 

Kruid de entrecote aan beide kanten met zoutvlokken en versgemalen peper. Plaats de entrecote op het kookrek. (NB: voor een ideale bereiding, plaats een deksel op de barbecue met alle ventilatiegaten open.)

 Schroei één kant van de entrecote gedurende 4-6 minuten. Draai het vlees dan om en laat de entrecote gedurende 20-25 minuten bakken. Draai de entrecote om voor nog eens 20-25 minuten (voor medium), of totdat de entrecote naar wens is.

Wanneer de entrecote naar wens is, haal het uit de barbecue en laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd de entrecote vervolgens in dikke plakken. 

Om te serveren, leg 2-3 plakken op een bord en giet de chimichurrisaus over de entrecote.

Kijk voor leuke kookproducten in de TelevizierShop. Hieronder alvast een greep uit het assortiment:

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

 

Nieuw: Alles voor koken, tafelen en huishouden

Reageren