Recept van de week | Geroosterde groentenstapel met gegrilde halloumi kaas

Dit recept is ideaal voor de herfst, want het is makkelijk te bereiden, warm en bevat ook nog eens allerlei ingrediënten die je helpen om gezond te blijven.

Dit recept werd in 2007 door Neneh Cherry & Andi Oliver gemaakt tijdens de zesdelige BBC-reeks Neneh and Andi Dish It Up.

Ingrediënten dressing

- 200 ml magere crème fraiche
- ½ hand fijngehakte, verse mint
- ½ grapefruit, sap en vruchtvlees
- zout en zwarte peper naar smaak

Ingrediënten groentestapel

- 1 rode, groene en gele paprika. In kwarten gesneden en zaden verwijderd.
- 1 gesneden aubergine
- 1 gesneden courgette
- olijfolie
- 250g halloumi kaas (pakje verkrijgbaar bij supermarkt of Turkse winkel)

Voor de presentatie

- evt. vier mintblaadjes.

Bereiding

Verhit de oven voor op 200 graden/gasoven stand 6.

Om de dressing te maken voeg je de crème fraiche, de mint, het grapefruitsap en –vruchtvlees bij elkaar in een kom totdat ze goed gemixt zijn. Voeg hier zout en peper naar smaak aan toe. Zet de kom weg totdat je hem nodig hebt.

Voor de groentestapel plaats je de paprika, aubergine en courgette op een bakplaat. Besprenkel het geheel met olijfolie en laat het 30 tot 40 minuten roosteren. De groenten moeten van binnen zacht zijn en een licht knapperig korstje hebben. 

Snijd de halloumi over de lengte in acht stukken. Vet een grillpan in met olie en zorg dat hij verwarmd wordt. Leg de halloumi in de grillpan en kook de kaas 20 tot 30 seconden op elke kant, of totdat de halloumi goudbruine grilstrepen krijgt.

Om te serveren leg je op elk bord een plak gegrilde halloumi. Hier bovenop stapel je de geroosterde groentes. Maak de stapel af door nog een plak halloumi bovenop te leggen. De dressing kan over het gerecht gegoten worden. Je kunt je creatie eventueel nog aanvullen door er een mintblaadje overheen te strooien. 

Reageren