Recht uit het Hart: turnsters luchten hun hart

12 juli 2013 14:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Turnsters Simone Heitinga en Stasja Köhler luchten hun hart in het KRO-programma Recht uit het Hart. Zij doen een boekje open over hun Spartaanse trainer.

Een trainer die zijn handen niet kan thuishouden en zijn sporters kleineert om het uiterste uit hen te halen: oud-topturnsters Simone Heitinga en Stasja Köhler hebben er recent een boekje over open gedaan.

De onvrije oefening

In De Onvrije Oefening beschrijven ze hoe zij als jonge meisjes jarenlang trainden bij een man die hen afbeulde. Hun verhaal staat niet op zichzelf, er zijn de afgelopen jaren meer schrijnende voorbeelden geweest, maar Simone en Stasja vertellen voor het eerst openlijk over alles wat ze hebben doorstaan en hoe het turnen hun leven en dat van andere jonge meiden heeft beïnvloed.

Gerrit Beltman

In deze aflevering van Recht uit het Hart praten ze erover en geeft Anita Witzier het publiek in de studio de kans het duo vragen te stellen. De trainer in kwestie, Gerrit Beltman, heeft intussen overigens zijn excuses aangeboden en afstand genomen van de Spartaanse methoden waarvan hij zich destijds bediende.

Marieke de Lange

Ook Marieke de Lange doet vanavond haar verhaal. Zij heeft een moeilijke jeugd gehad en organiseert nu wereldwijd theaterprojecten voor straatkinderen. 

Meer over