Rechter stelt Kat in de zak in gelijk

Het leek erop dat wederom een Kat in de Zak helemaal opgelost was, maar tot verbazing van presentator Peter van der Vorst probeerde de autohandelaar in opspraak de uitzending te verbieden. Kat in de Zak won het kort geding dat hij aanspande en de uitzending van afgelopen woensdag ging gewoon door.

"Hij vond dat het niet mocht worden uitgezonden omdat hij bang was voor zijn goede naam", vertelde Peter woensdag in RTL Boulevard.

Verbaasd
In de uitzending schakelde een klant van de autohandelaar het consumenten- programma Kat in de zak in omdat hij ontevreden was over de service van het bedrijf. De zaak werd ter plekke opgelost (een camera en wat media-aandacht doen wonderen), maar daar liet de dealer het niet bij.

De man spande daagde het programma voor de rechter, tot verbazing van Peter: "Ik was redelijk verbaasd, omdat de autohandelaar zelf had ingestemd met een oplossing. Hij had ook ingestemd met het feit om dat voor de camera te vertellen. Dan weet je heel goed waar je mee bezig bent."

Vertrouwen
Kat in de zak was al zeker van hun zaak, maar hield rekening met het ergste: "We wisten wel dat we goed bezig waren, eerlijk gezegd. Dus we waren niet heel erg bang voor de rechter. Maar toch hou je altijd in je achterhoofd dat het anders kan lopen. Voor de zekerheid hadden we een item klaarliggen dat we ter vervanging daarvan konden inzetten. Maar de rechter heeft bevestigd dat we ons uitstekend hebben voorbereid", aldus Peter.

Reageren