Reclame wordt tv-serie!

Amerika heeft de primeur: een internetreclame die een heuse tv-serie wordt! In dit geval gaat het om 'In The Motherhood', een typische vorm van 'branded content' (een voor reclame gemaakte serie die lijkt op een 'echte' serie). Het is voor zover bekend voor de allereerste keer dat er een complete tv-serie gemaakt wordt rond een reclame-idee.

Lippenbalsem en poezenkont
In The Motherhood laat in korte fragmenten een groepje moeders zien die alledaagse hilarische dingen meemaken die een moeder zoal mee kan maken (of hoopt nooit mee te maken). Vaste thema's zijn problemen met de kinderen (je kind blijkt je lippenbalsem regelmatig over het achterwerk van de poes te rollen), liefdesleven (geen of dramatisch) en werkzaken.

De verhalen kregen in de vorm van de webreclames al veel positieve reacties en natuurlijk hoopt ABC dat dat op tv niet anders zal zijn.

Acteurs in de nieuwe serie worden onder meer Megan Mullally (Karen uit Will & Grace) en actrices Cheryl Hines en Jessica St. Clair. ABD bestelde meteen 13 afleveringen, dus duimen dat dat getal hen geen ongeluk zal brengen.

Commercie blijft...
De door reclamebureau Mindshare geproduceerde reclameserie werd aanvankelijk bedacht voor opdrachtgevers Suave (een shampoo van Unilever) en Sprint (een mobiele telefonieaanbieder). Saillant detail: ook in de tv-versie houden de adverteerders alsnog een flinke vinger in pap! Slimme commerciƫle jongens, daar bij ABC...

Bekijk hieronder een fragment!

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UkewJlZRKPo&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UkewJlZRKPo&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Reageren