Record voor Big Brother Brazilië

Voor de finale van de Braziliaanse versie van het programma Big Brother kreeg de telefooncentrale maar liefst 155 miljoen (!) telefoontjes te verwerken. Dat is een wereldrecord. De aanleiding was dan ook omstreden.

Nog nooit eerder, waar ook ter wereld, werd in zo'n korte tijd zo vaak naar een nummer gebeld. Brazilië telt bijna 200 miljoen inwoners.

Geen HIV
Al dat gebel leverde ook een opvallende winnaar op. Marcelo Dourado ging met ruim zes ton naar huis, maar niet nadat hij een schandaal veroorzaakte doordat hij in een uitzending beweerde dat heteroseksuele mannen geen HIV kunnen krijgen.

In dit seizoen van BB Brazilië deden ook twee openlijk homoseksuelen mee. Dourado deed in een eerder seizoen al mee aan het programma en stond sinds die editie al bekend als rechts-extreem en homofoob. Hij werd door de makers van Big Brother teruggevraagd om ook dit seizoen weer mee te doen, en won prompt.

Nadat Dourado beweerde dat hetero's geen HIV kunnen krijen, werd er overigens in het programma aandacht besteedt aan hoe HIV zich verspreidt, om te voorkomen dat mensen hem zouden geloven.

Reageren