Record voor SYTYCD live

De eerste liveshow van So You Think You Can Dance op RTL 5 heeft zondagavond 885.000 kijkers getrokken. Het is de hoogst scorende uitzending ooit, en al die mensen zagen hoe kandidaten Joren en Cheroney het programma moesten verlaten.

RTL jubelt in een persbericht: "Met een zenderaandeel van 23,4% in de categorie 20-34 jaar behaalde de populaire RTL 5-dansshow een prachtig resultaat. Ook in 20-49 jaar scoorde het goed met een marktaandeel van 17,7%."

Maar helaas was het niet voor iedereen feest. Dansers Joren en Cheroney zagen hun avontuur eindigen. Voor de overgebleven zestien dansers gaat de strijd vanaf volgende week zondag weer door. Niet voor niets, want de winnaar gaat ook dit jaar weer naar huis met een dansopleiding naar keuze en 25.000 euro prijzengeld.

Theatertour
SYTYCD houdt dit jaar niet op als het programma op tv afloopt. Vanaf januari 2011 zijn de dansacts van de dansers (in een samenwerking van RTL en V&V Entertainment) te zien in anderhalf uur durende theatershows in de Benelux. De aftrap van die tour vindt plaats in Amsterdam, gevolgd door Den Haag, Utrecht en Antwerpen.

Reageren