Reformatorisch Dagblad noemt Boer Zoekt Vrouw duivels

De strenggelovigen hebben het moeilijk met het huidige tv-aanbod. Na Barbie's Baby moet nu Boer Zoekt Vrouw het ontgelden. Het Reformatorisch Dagblad vindt dat het programma kijkers hersenspoelt.

Adjunct hoofdredacteur Steef de Bruin keek nog nooit naar Boer Zoekt Vrouw, maar hij heeft toch een stevige mening over het programma: '"Zo worden wekelijks 4 miljoen mensen gehersenspoeld in een duivelse strategie het huwelijk te ondermijnen. Eerst door kijkers wijs te maken dat je de beste levenspartner vindt via een soort ratrace en daarna door de indruk te wekken dat het volstrekt normaal is dat je als man een andere man zoekt om je leven mee te delen."

Homolobby

Vooral de 'homo-lobby' rond homoboer Willem is de adjunct hoofdredacteur een doorn in het oog. Maar De Bruin ziet ook een lichtpuntje: „Het lijkt erop dat Nederland niet meer tot de voorhoede in de westerse wereld hoort. Boer Willem had zich al een paar jaar eerder opgegeven, maar kennelijk durfde de KRO het toen niet aan. In andere landen waar Boer Zoekt Vrouw ook draait, waren al eerder homostellen te zien: Duitsland, Zweden en Vlaanderen.”

 

Reageren