Reinier van den Berg ontkent horrorwinter

De winterbanden zijn niet meer aan te slepen, heel Nederland is bang voor de aangekondigde horrorwinter. Maar Reinier van den Berg komt met prachtig nieuws. Volgens hem loopt het allemaal wel los.

Ongeveer een maand geleden sijpelde het bericht via Duitsland naar ons land. Deze winter zou 'de moeder aller winters' worden. Meteorologen zouden een horrorwinter voorzien, met temperaturen van min 30 graden celcius.

Gewoontjes
Maar Reinier van den Berg, weerman van RTL 4 verklaart in de Belgische krant Het Nieuwsblad dat zijn weerkaarten iets heel anders zeggen. „Horrorwinter? Zo ziet het er niet naar uit hoor. Het wordt waarschijnlijk een winter die we ons over 30 jaar zeker niet meer zullen herinneren. Gewoontjes dus, zonder veel uitschieters.”

Dikke pakken sneeuw
Van den Berg vervolgt: „Zoals de kaarten er nu bij liggen, zie ik het niet gebeuren. We zullen vooral droog weer kennen, met mogelijk eens wat nachtvorst. Maar weer voor een Elfstedentocht of dikke pakken sneeuw? Nee. Of het 100 procent zeker een gewone winter wordt? Exacte wetenschap is het niet. Het kan altijd kantelen. Maar momenteel zie ik toch niets wat daarop wijst.”

 

Reageren