Reinout Oerlemans geeft stemadvies voor Ring

27 september 2012 15:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In 2004 won Reinout Oerlemans als producent een Gouden Televizier-Ring met De Bauers. Maar bij nader inzien vindt de presentator van het Gala dat toch niet zo'n terechte winnaar. 

Oerlemans hoopt dat de stemmers dit jaar stemmen op een goed gemaakt programma. „Natuurlijk was ik heel trots en blij toen ik won met Frans Bauer. Maar terugkijkend is dat niet het programma waar de prijs om draait. Het gaat niet om de leukste zanger of de populairste realityster, maar om kwaliteit.”

VI

Daarom vond de presentator dat ook de winnaar van vorig jaar, VI, niet de meest geschikte was. „Dat is een fantastisch programma en ik kijk er graag naar, maar het draait in VI vooral om de leuke personages. Het zou leuk zijn als stemmers dit jaar ook naar andere dingen kijken.”

Flikken en Erica

Volgens de presentator is er hoop dat het dit jaar wel goed komt met de winnaar. „Bij de laatste 10 zaten programma’s als The Voice, Wie is de Mol? Flikken Maastricht en Erica op Reis. Flikken heeft al zo lang zo veel kijkers. En Erica vertelt prachtige verhalen. Maandag worden de drie genomineerden bekend en dan zullen we het zien. En dan nog: het is natuurlijk geen vakprijs. De kijker heeft altijd gelijk.”

Meer over