Rel rond De Smaakpolitie

De OK-sticker van het SBS-programma De Smaakpolitie wordt in Sneek aan de lopende band nagemaakt. Maar dat is helemaal niet de bedoeling...

Presentator Rob Geus was enige tijd geleden met zijn programma in het dorp en gaf slechts twee horecazaken een OK-sticker.

Andere ondernemers bemachtigden één van die stickers, kopieerden hem en plakten hem op hun eigen deur.

Legaal
Inmiddels staat de teller op twintig horecazaken die de sticker van De Smaakpolitie op hun deur hebben prijken. Tot grote ergernis van Rob: de sticker is namelijk niet beschermd, en dus mag iedereen er legaal mee aan de haal gaan. Dat maakt zijn sticker in Sneek nu dus waardeloos.

Verdienen
Rob vindt dat ondernemers hun keurmerk moeten verdienen, zo liet hij woensdagavond in RTL Boulevard en SBS Shownieuws weten. Hij overweegt nu dan ook om het keurmerk te laten beschermen, zodat het niet meer zomaar nagemaakt kan worden.

SBS neemt de zaak ook hoog op, en steunt Rob in zijn protest tegen de Sneekse actie. De omroep gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om op te treden tegen ondernemers die de ongevraagd binnenvallende tv-keurder liever zien gaan dan komen.

De Sneekse ondernemers op hun beurt vinden het optreden van De Smaakpolitie nogal dubieus. Potentiële gasten nemen de stickers van Rob in hun ogen best serieus, en zo kan een tv-programma dus de broodwinning van mensen compleet onderuit halen.

De Smaakpolitie
In het programma De Smaakpolitie gaat Rob Geus op bezoek bij horecaondernemers in Nederlandse steden om te zien wat de hygiënische staat van dienst van hun keukens is. Alles wordt op camera vastgelegd en de ergste gevallen worden op de buis getoond. Ondernemers die Rob uit hun keuken weren, worden vaak in zijn programma door de mangel gehaald.

Alleen de keukens die uiteindelijk voldoen aan Robs beeld van 'hygiënisch verantwoord', krijgen een grote sticker op hun deur met de mededeling dat die specifieke onderneming goedgekeurd is. In Sneek staat de teller inmiddels dus... op tientallen zaken.

Extra:
- Ga naar alle artikelen op Televizier.nl >>
- Check ons bomvolle forum! >>
- Nog geen lid van Televizier.nl? Registreer je hier gratis! >>


Reageer:
Stickers van De Smaakpolitie kopiëren: goede zaak of niet?

Reageren