Relletje rond Tussen Kunst & Kitch

In de aflevering van het programma Tussen Kunst & Kitsch, die op woensdag 17 november zal worden uitgezonden, is een opmerkelijke vondst gedaan door expert Frank Welkenhuysen: een schilderij van schilder J.H.van Mastenbroek. Voetbalclub Sparta gooide het ooit weg, maar wil het terug nu duidelijk is dat het veel geld waard is.

De huidige eigenaar zou het schilderij in de jaren '80 in een container hebben gevonden tijdens een verbouwing van het Sparta station in Rotterdam.

Vuilnis
Toen de huidige eigenaar van het schilderij in 1984 meewerkte aan de restauratie van het Sparta stadion, werd er van alles in de container gegooid; inclusief schilderijen. Iemand raadde hem toen aan dit schilderij eruit te pikken, omdat het altijd handig zou kunnen zijn als hij later eens zonder geld zou komen te zitten….

Dat advies was terecht, want het schilderij blijkt van grote waarde. Hoeveel het schilderij precies waard is, is echter nog niet bekend: dat wordt in de uitzending van woensdag 17 november pas bekend gemaakt.

Schilderij ontvreemd
Commercieel manager Charles van der Steene van voetbalclub Sparta beweert echter dat het schilderij tijdens de renovatie ontvreemd is.

De voetbalclub wil het schilderij nu dan ook terug: "We kijken woensdag met zeer veel interesse naar de uitzending en zijn zeer benieuwd wat het nu waard is." Hij laat een jurist onderzoeken welke rechten Sparta nog over het schilderij kan doen gelden.

Reageren