Renate: 'Soms is de spanning om te snijden'

Kun je verliefd worden op iemand zonder hem of haar gezien te hebben? Dat is de grote vraag in deze nieuwe realityserie, waarin zes vrijgezelle heren en dames van elkaar gescheiden onder één dak wonen.

Ze leren elkaar kennen in de Donkere Kamer door slechts te luisteren, te voelen én te ruiken. Na enkele weken zal blijken of uiterlijk echt geen rol speelt.

Deze week vertelt Renate in Televizier over haar nieuwe programma:

Kun je uitleggen wat Daten in het donker inhoudt?

"We zetten zes kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe liefde met elkaar in één huis. Maar we laten één belangrijk zintuig weg: zien. De vraag is natuurlijk of het karakter waar ze in het donker op vallen, te rijmen valt met het uiterlijk dat ze daarna te zien krijgen als het klikt."

Wat is er zo leuk aan?

"Het gaat over de liefde en dat is sowieso leuk. Mensen zien vaak
eerst het uiterlijk, maar nu draaien we het om. Ze voeren eerst gesprekken met elkaar, leren elkaar kennen door geur en gevoel. Dat is een bijzonder experiment. Ik vind het grappig om te zien hoe mensen op elkaar reageren in het donker. Als de één iets vertelt, ziet diegene niet hoe daarop wordt gereageerd. Ook in het donker hanteren mensen lichaamstaal."

"Vanuit de regiekamer zien wij dat de spanning soms om te snijden is, op een positieve manier. Dat er zo'n chemie is tussen twee mensen, dat ze bijna niet van elkaar af kunnen blijven."

Extra
- Terug naar alle Kijktips >>
- Meer tv-nieuws op de Artikelenpagina >>

Reageren