Renate en Nicolette voor UNICEF

Nicolette van Dam (25) en Renate Verbaan (30) zijn donderdag benoemd tot ambassadeurs van UNICEF Nederland. De nieuwste aanwinsten van de kinderrechtenorganisatie zullen zich de komende tijd richten op het verbeteren van de levens van kinderen over de hele wereld.

"Het is een groot plezier om Renate Verbaan en Nicolette van Dam bij UNICEF welkom te mogen heten," zegt Jan Bouke Wijbrandi, algemeen directeur van UNICEF Nederland. "Met hun grote bekend- en betrokkenheid kunnen én zullen beide vrouwen een warm pleitbezorger zijn voor het verbeteren van de situatie van vele kwetsbare kinderen in de wereld."

Nicolette's hart en liefde
"Het lot van kinderen raakt mij", vertelt RTL-presentatrice Nicolette. "Zij moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid. Ik heb nu ongeveer een jaar bij UNICEF mogen meewerken en heb met eigen ogen kunnen zien hoe daadkrachtig de organisatie te werk gaat."

"Als ik voor UNICEF ook maar het kleinste steentje kan bijdragen, op welke wijze dan ook, bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor mensen in situaties die hulp nodig hebben, dan doe ik dat met heel mijn hart en alle liefde."

Renate's hart en ziel
Renate reisde vorig jaar voor het eerst samen met UNICEF naar Ivoorkust. "Als moeder van een zoontje, en met een tweede op komst, weet ik hoe het voelt om je kind te willen behoeden voor alle narigheid die hij in zijn jonge leventje zou kunnen tegenkomen zodat hij zich goed kan ontwikkelen en op kan groeien zonder problemen."

Renate: "Al jaren draag ik UNICEF een warm hart toe en door het maken van mijn reis naar Ivoorkust heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe voortvarend de organisatie te werk gaat in gebieden waar de basisrechten voor kinderen soms ver te zoeken zijn. Ook al is er de afgelopen jaren wereldwijd veel bereikt op het gebied van de rechten van het kind, er is nog veel te doen en in mijn rol als ambassadeur zal ik mij met hart en ziel daarvoor inzetten."

BN'ers voor UNICEF
UNICEF kan op de steun rekenen van een schare aan BN'ers. Op dit moment zijn ook Paul van Vliet, Monique van de Ven, Edwin Evers, Jörgen Raymann, Trijntje Oosterhuis en Sipke Jan Bousema als ambassadeur aan de organisatie verbonden. Cabaretier Paul van Vliet en actrice Monique van de Ven zijn zelfs voor het leven benoemd.

Reageren