René van der Gijp krijgt 4 ton voor VI

 René van der Gijp ontvangt jaarlijks 400.000 euro voor zijn analyses bij Voetbal International.

René onthulde zijn salaris in een interview met het AD. RTL zou de oud-voetballer prima betalen voor zijn deelname aan het programma, zeker sinds het zo'n succes blijkt. Toen ik drie jaar terug begon bij RTL had ik een contractje voor 60 / 70 duizend euro per jaar. Nu is dat zes keer zoveel. Met mijn lezinkjes erbij hoef ik me nergens zorgen over te maken.”

'Gijp'

Naast lezingen en VI rinkelt de kassa in casa René ook door zijn eerder dit jaar verschenen Gijp. Tot nu toe heeft de biografie hem al een half miljoen euro opgeleverd. "“Johan heeft zich rot gezweet op zijn eigen boek Voetbal voor Volwassenen en verdient heel misschien 25 duizend eurootjes. Ik vang lachend vijf ton terwijl ik er helemaal niets voor heb gedaan. Ik weet zeker dat Johan daar pijn van heeft in zijn hele lichaam, bloedchagrijnig is. Is toch mooi man!”

'Slap ouwehoeren'

Dat mensen het misschien veel geld vinden voor 'slap ouwehoeren' raakt Van de Gijp niet. "Wel als RTL-baas Erland Galjaard zo’n uitspraak zou doen. Want hij weet als geen ander hoe moeilijk het is constante kwaliteit te leveren, zoals wij dat doen."

Vergankelijkheid  

Ondanks zijn huidige successen, blijft Van de Gijp nuchter. "Wat is de reden wat wij momenteel bij RTL op handen gedragen worden? We brengen bakken geld binnen. Dus nu ben ik leuk, Johan is ad rem en Genee een snelle presentator. Dalen de kijkcijfers, dan ben ik een randdebiel die onzin uitkraamt, Johan een oude zak die allang had moeten stoppen en Genee een vervelende pleurislijer die rottige vragen stelt. Zo opportunistisch en verschrikkelijk is het. Het draait niet langer om kwaliteit, maar om cijfers."

 

Reageren