René van der Gijp voelt niks voor vaste rol in DWDD

1 juli 2012 17:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Met het einde van het EK voetbal in zicht, stopt ook VI Oranje en heeft vaste gast René van der Gijp meer vrije tijd. Maar die gaat hij niet doorbrengen als gast in andere programma's. "Daar heb ik simpelweg te weinig know how voor."

René deed zijn uitspraken toen hem werd gevraagd of hij wellicht tafelheer zou willen worden bij De Wereld Draait Door.

Blijf bij je leest
In een interview met Privé vertelt de voetbalkenner wat er gebeurt met mensen die niet bij hun leest blijven. "Mensen die niet uit de voetballerij komen, maar er wel gewichtig over praten, hebben iets tragisch. Zo’n Peter R. de Vries of Viggo Waas. Dat is de reden dat ik niet in De Wereld Draait Door ga zitten om met Antoine Bodar te steggelen over de katholieke kerk, zoals Jan Mulder dat doet."

Lachspieren
Van der Gijp moet lachen om mensen die zonder kennis van zaken hun mening ventileren op de buis "Al die mensen die overal over willen meepraten, de Frenk van der Linden’s en Jort Kelder’s van deze wereld. Allemaal op zoek naar bevestiging. Het werkt alleen maar op mijn lachspieren.”

Recht van spreken
In VI Oranje heeft Van der Gijp naar eigen zeggen wel recht van spreken. "Ik weet namelijk altijd meer, of evenveel, van voetbal als degene die naast mij zit. Anders moet je er niet gaan zitten."

 

Meer over