Restyling Nederland 3

Vrijdag ondervindt Nederland 3 een restyling. Met de nieuwe vormgeving hoopt de zender de doelgroep van kijkers tussen de 20 en 49 beter aan zich te binden.

"Het fantasievolle, eigenzinnige karakter blijft, maar het beeld is veel menselijker dan voorheen",vertelt Jeroen Kramers, manager marketing & promotie bij de NPO. "Je ziet een persoon met het Nederland 3-logo in zijn of haar hand en vervolgens duik je dat logo, in waardoor je in verschillende werelden terecht komt."

Die werelden - achttien in totaal - komen overeen met wat de kijker op Nederland 3 kan verwachten, waaronder media, reizen, muziek, humor, uitgaan, Europees voetbal en levensbeschouwende programma's.

Pluriform
Naast de STER-leaders is ook de vormgeving voor programmapromotie aangepast om de pluriformiteit van de Publieke Omroep te benadrukken: "In de nieuwe styling wordt duidelijk de verbinding gemaakt tussen programmatitel en de omroep die het programma uitzendt. Dit was een uitdrukkelijke wens van omroepen."

"Ook op Nederland 1 en 2 is de vormgeving onlangs aangepast, waardoor op alle hoofdnetten van de publieke omroep duidelijk de link tussen programma's en omroep wordt gelegd. De externe pluriformiteit wordt hiermee onderstreept", zegt een woordvoerster van de Publieke Omroep.

Reageren