Richard Hammond weer gecrasht

Auto's zijn zijn grootste hobby, maar dat die dingen geen speelgoed zijn, heeft Top Gear-presentator Richard Hammond zaterdag opnieuw aan den lijve ondervonden. Hij raakte betrokken bij een kettingbotsing en crashte zijn peperdure bolide.

Het ongeluk gebeurde toen Hammond met zijn Morgan Aeromax ter waarde van 129.000 euro op een rotonde reed. De BBC-presentator raakte verstrikt in een botsing met drie andere auto's.

Blikschade
Gelukkig was er alleen blikschade: niemand raakte gewond. Maar de Brit heeft ongetwijfeld met pijn in zijn hart de schade aan zijn lievelingsauto aanschouwd. En dan werd hij ook nog uitgelachen door omstanders. Volgens een ooggetuige werden er flink wat grappen gemaakt toen de andere bestuurders erachter kwamen tegen wie ze waren opgebotst.

Bijna fataal
In 2006 crashte de 39-jarige presentator ook al. Toen waren de gevolgen een stuk erger. Hammond liep hersenletsel op en was twee weken zijn geheugen kwijt nadat hij voor Top Gear een auto met straalmotoren uittestte en met een snelheid van 450 kilometer per uur over de kop sloeg. Inmiddels zegt hij helemaal hersteld te zijn van dit ongeval.

Reageren