Talentvolle kids

Ridder van Kooten nieuwe presentator Kinderen voor kinderen

6 September 2019 14:33 | overig-tv-nieuws | Door Constance van Amstel

© Wiebke Wilting
Ridder van Kooten is de nieuwe presentator van Kinderen voor Kinderen. De acteur neemt daarmee het stokje over van Lex Uiting.
 

Ridder van Kooten presenteert vanaf 28 september de serie Kinderen voor kinderen op weg naar de grote show, een zesdelige reeks van BNNVARA. Elke aflevering staat een kind centraal dat zich voorbereidt op de liveshow van het beroemde kinderkoor in Ahoy op 25 en 26 oktober.

Nieuwe Tijden

De 21-jarige Ridder van Kooten is vooral bekend als acteur. Hij speelde onder meer in jeugdserie Spanga’s en Goede Tijden Slechte Tijden-spin-off Nieuwe Tijden. In het theater schitterde Ridder als Bobby in Tina de musical en binnenkort als Casper in de musical Pijnstillers.

Eer

Ridder is trots zijn nieuwe tv-job: “Het voelt als een eer om me te kunnen aansluiten als presentator van Kinderen voor Kinderen. Om met zulke getalenteerde kids op pad te gaan is te gek. Hun ongekende passie en enthousiasme werkt aanstekelijk en maakt dat elke aflevering een feest is om te draaien."

Onbewoond eiland

De registratie van het concert waarbij het Kinderen voor kinderen-koor de liedjes van de 40ste cd ten gehore brengt, is te zien op zaterdagavond 9 november om 19.25 uur op Zapp. Het koor zingt dat ook oude hits uit de afgelopen 40 jaar zoals Op een onbewoond eiland.

 

Meer over