Rijdende Rechter: de weg kwijt

Vanaf dinsdag 1 februari zijn bij de NCRV weer nieuwe afleveringen van De Rijdende Rechter te zien. Daarin behandelt mr. Frank Visser zeer spraakmakende zaken waar mensen zelf niet uitkomen.

Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen ogen te bekijken. Daarnaast spreekt presentatrice Jetske van den Elsen in de studio met beide partijen en het publiek.

Weg kwijt
De eerste keer is er onder meer ruzie om een achterom. De Friese Geer Fehling heeft een conflict met de gemeente Franekeradeel. Voor het huis van Geer loopt een weg en deze is volgens haar opnieuw geasfalteerd.

Tijdens het asfalteren heeft de gemeente ook haar berm mee geasfalteerd, tot aan haar heg. Hierdoor is zij een deel van haar grond kwijt en kan zij haar heg niet meer snoeien zonder het gevaar te lopen aangereden te worden.

De gemeente zegt de weg nooit opnieuw te hebben geasfalteerd en al helemaal niet te hebben verlegd. Daarnaast weet Geer Fehling zeker dat de gemeente samenspant met haar buurman boer Herrema. Volgens Fehling is boer Herrema ook de moordenaar van haar doodgeschoten eenden.

Reageren